BETUL JUGA, TUN MAHATHIR PUN PERNAH LANGGAR DISPLIN PARTI!

Wednesday, September 23, 2009

Tunku Abdul Rahman Putra pernah mengambil tindakan displin keatas Tun Mahathir dan Tun Mahathir pernah berkempen di pentas PAS. Isa Samad tidak pernah berlaku "curang" dengan UMNO walaupun bermacam-macam hukuman keatasnya.
Saya begitu tertarik dengan kenyataan Ketua Pemuda UMNO Teluk Kemang, Mohd Faizal Ramli yang mempertahankan cadangan bahagian mencalonkan Tan Sri Isa Samad sebagai calon BN di Bagan Pinang.

Beliau mengasaskan bahawa satu survey telah dilakukan dan terbukti rakyat di kawasan itu termasuk bukan Melayu menerima Isa Samad.

"Saya tidak nampak bagaimana rekod Isa menjadi libiliti kepada UMNO dan Barisan Nasional di pilihan raya kecil Bagan Pinang"

Faizal mengambil contoh bekas Presiden UMNO, Tun Mahathir yang pernah di pecat dan diambil tindakan displin oleh Tunku Abdul Rahman kerana menulis buku "The Malay Dilema". Tun Razak walaupun mendapat bantahan termasuk dari grassroots, telah mengambil semula dan memilih Tun Mahathir sebagai calon pilihan raya dan sebagai menteri.

Tun Mahathir menjadi seorang pemimpin UMNO dan Perdana Menteri yang hebat.

3 comments:

Anonymous,  September 23, 2009 at 11:17 PM  

Memang benar, TDM pun pernah dipecat daripada Umno tetapi kesnya berbeza dengan Isa. Kes Isa rasuah politik sementara TDM dibuang kerana mengkritik Tunku Abdul Rahman yang banyak memberi muka kepada orang cina. TDM lebih bermaruah kerana mempertahankan hak melayu melalui Malay Dilemma. Sementara dosa Isa lebih besar. Menurut hadis,pemberi dan penerima rasuah, kedua-duanya dalam neraka kerana rasuah amat menjijikkan.

Ipoh Marley September 24, 2009 at 1:39 AM  

benar apa yg dikatakan BelokKiriKanan..jauh panggang dari api kes ISA dan TDM..UMNO MASIH TIDAK BERUBAH!!!MASIH DIBUAI MIMPI UMNO MASIH KUAT SPT DAHULU!!!

Che Leh Jangok September 26, 2009 at 11:57 AM  

My simple reminders are:
A man of principle is always consistent.
A partner is always faithfull to the goods of the partnership.
Grapes out of thy hands don't have to be sour.
Sincerity always is always the best policy.

Post a Comment

About This Blog

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP